Optimaliseer je sitelinks met Yoast SEO: Verbeter je online zichtbaarheid!

Yoast SEO Sitelinks: Verbeter je zoekresultaten met handige links naar je website

Als je wel eens op Google hebt gezocht, ben je waarschijnlijk bekend met sitelinks. Dit zijn de handige links die soms onder de hoofdlink van een website worden weergegeven in de zoekresultaten. Sitelinks maken het voor gebruikers gemakkelijker om direct naar relevante pagina’s binnen een website te navigeren, zonder dat ze eerst de homepage hoeven te bezoeken.

Een van de meest populaire tools om je website te optimaliseren voor zoekmachines is Yoast SEO. Naast vele andere functies biedt Yoast SEO ook de mogelijkheid om sitelinks te beïnvloeden en te verbeteren.

Hoe werken Yoast SEO sitelinks?

Wanneer Google besluit welke sitelinks weer te geven, analyseert het algoritme verschillende factoren. Deze factoren omvatten onder andere de relevantie van pagina’s binnen een website, populariteit en gebruikerservaring.

Yoast SEO helpt je om deze factoren positief te beïnvloeden en daarmee meer kans te maken op het tonen van sitelinks in de zoekresultaten. Hier zijn een paar tips om dit te bereiken:

 1. Optimaliseer je interne linkstructuur: Zorg ervoor dat jouw belangrijkste pagina’s goed met elkaar verbonden zijn door middel van interne links. Dit helpt Google bij het begrijpen van de structuur en hiërarchie van jouw website.
 2. Maak gebruik van breadcrumbs: Breadcrumbs zijn een navigatiehulpmiddel dat aangeeft waar een specifieke pagina zich bevindt in de hiërarchie van de website. Yoast SEO biedt de mogelijkheid om breadcrumbs in te schakelen en te optimaliseren, wat kan bijdragen aan het tonen van sitelinks.
 3. Optimaliseer je pagina’s: Gebruik relevante zoekwoorden in je paginatitels en metabeschrijvingen. Dit helpt Google om de inhoud van jouw pagina’s beter te begrijpen en de relevantie ervan te beoordelen.
 4. Zorg voor een goede gebruikerservaring: Een snelle laadtijd, mobielvriendelijkheid en gemakkelijke navigatie zijn allemaal belangrijke aspecten van een goede gebruikerservaring. Deze factoren kunnen bijdragen aan het tonen van sitelinks in de zoekresultaten.

Het is belangrijk op te merken dat het hebben van sitelinks niet gegarandeerd is, zelfs als je alle bovenstaande stappen volgt. Google bepaalt uiteindelijk welke sitelinks worden weergegeven op basis van zijn algoritme en gebruikersgedrag.

Conclusie

Yoast SEO biedt handige tools en functies om je website te optimaliseren voor zoekmachines, waaronder de mogelijkheid om sitelinks te beïnvloeden. Door je interne linkstructuur te verbeteren, breadcrumbs toe te passen, pagina’s te optimaliseren en een goede gebruikerservaring te bieden, vergroot je de kans op het tonen van sitelinks in de zoekresultaten.

Het is altijd belangrijk om up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen van Google om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal presteert in de zoekresultaten. Met Yoast SEO en de juiste optimalisatiestrategie kun je jouw online zichtbaarheid vergroten en meer verkeer naar je website genereren.

 

9 Veelgestelde Vragen over Yoast SEO Sitelinks in het Nederlands (BE)

 1. Wat zijn sitelinks in Yoast SEO en hoe werken ze?
 2. Hoe kan ik mijn website optimaliseren om sitelinks te krijgen met behulp van Yoast SEO?
 3. Welke factoren beïnvloeden het tonen van sitelinks in de zoekresultaten?
 4. Wat is de rol van interne linkstructuur bij het verkrijgen van sitelinks?
 5. Kan ik specifieke pagina’s selecteren als sitelinks met Yoast SEO?
 6. Hoe kan ik breadcrumbs instellen en optimaliseren voor sitelinks in Yoast SEO?
 7. Heeft de laadtijd van mijn website invloed op het tonen van sitelinks?
 8. Zijn mobielvriendelijkheid en responsive design belangrijk voor het verkrijgen van sitelinks met Yoast SEO?
 9. Is er een garantie dat mijn website sitelinks zal krijgen als ik Yoast SEO gebruik?

Sitelinks in Yoast SEO zijn de extra links die soms onder de hoofdlink van een website worden weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Ze bieden gebruikers directe toegang tot specifieke pagina’s binnen een website, waardoor ze gemakkelijker kunnen navigeren en relevante informatie kunnen vinden.

De sitelinks worden automatisch gegenereerd door het algoritme van zoekmachines op basis van verschillende factoren, waaronder de structuur, relevantie en populariteit van de pagina’s op jouw website. Het algoritme analyseert ook het gebruikersgedrag om te bepalen welke sitelinks het meest relevant en nuttig zijn voor gebruikers.

Yoast SEO biedt verschillende tools en functies om de kans te vergroten dat jouw website sitelinks krijgt in de zoekresultaten. Hier zijn enkele manieren waarop Yoast SEO kan helpen:

 1. Optimaliseer je interne linkstructuur: Zorg ervoor dat belangrijke pagina’s binnen jouw website goed met elkaar verbonden zijn door middel van interne links. Dit helpt zoekmachines om de structuur en hiërarchie van jouw website beter te begrijpen.
 2. Gebruik breadcrumbs: Breadcrumbs zijn een vorm van navigatie die aangeeft waar een specifieke pagina zich bevindt in de hiërarchie van jouw website. Yoast SEO biedt de mogelijkheid om breadcrumbs in te schakelen en te optimaliseren, wat kan bijdragen aan het tonen van sitelinks.
 3. Optimaliseer je pagina’s: Gebruik relevante zoekwoorden in paginatitels, metabeschrijvingen en content. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van jouw pagina’s beter te begrijpen en de relevantie ervan te beoordelen.
 4. Zorg voor een goede gebruikerservaring: Een snelle laadtijd, mobielvriendelijkheid en gemakkelijke navigatie zijn allemaal belangrijke aspecten van een goede gebruikerservaring. Deze factoren kunnen bijdragen aan het tonen van sitelinks in de zoekresultaten.

Het is belangrijk op te merken dat sitelinks niet gegarandeerd zijn, zelfs als je alle bovenstaande stappen volgt. Zoekmachines bepalen uiteindelijk welke sitelinks worden weergegeven op basis van hun algoritme en gebruikersgedrag. Het is daarom essentieel om je website continu te optimaliseren en up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen van zoekmachines.

Met Yoast SEO kun je de kans vergroten dat jouw website sitelinks krijgt, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring, meer verkeer naar relevante pagina’s en hogere conversieratio’s.

Als je jouw website wilt optimaliseren om sitelinks te krijgen met behulp van Yoast SEO, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen:

 1. Zorg voor een duidelijke en gestructureerde website: Een goed georganiseerde website met een logische hiërarchie is belangrijk voor het tonen van sitelinks. Zorg ervoor dat jouw belangrijkste pagina’s goed met elkaar verbonden zijn door middel van interne links. Dit helpt Google bij het begrijpen van de structuur en hiërarchie van jouw website.
 2. Gebruik breadcrumbs: Breadcrumbs zijn een navigatiehulpmiddel dat aangeeft waar een specifieke pagina zich bevindt in de hiërarchie van de website. Yoast SEO biedt de mogelijkheid om breadcrumbs in te schakelen en te optimaliseren. Door dit te doen, geef je Google extra informatie over de structuur van jouw website en vergroot je de kans op het tonen van sitelinks.
 3. Optimaliseer jouw paginatitels en metabeschrijvingen: Gebruik relevante zoekwoorden in jouw paginatitels en metabeschrijvingen. Dit helpt Google om de inhoud van jouw pagina’s beter te begrijpen en de relevantie ervan te beoordelen. Yoast SEO biedt handige hulpmiddelen om deze elementen op elke pagina te optimaliseren.
 4. Zorg voor een goede gebruikerservaring: Een snelle laadtijd, mobielvriendelijkheid en gemakkelijke navigatie zijn allemaal belangrijke aspecten van een goede gebruikerservaring. Deze factoren kunnen bijdragen aan het tonen van sitelinks in de zoekresultaten. Yoast SEO kan je helpen bij het optimaliseren van de technische aspecten van jouw website, zoals snelheid en mobiele responsiviteit.
 5. Gebruik gestructureerde gegevens: Het toevoegen van gestructureerde gegevens aan jouw website kan Google helpen om de inhoud beter te begrijpen en relevante sitelinks te genereren. Yoast SEO biedt ondersteuning voor het toevoegen van gestructureerde gegevens aan jouw pagina’s.

Onthoud dat het hebben van sitelinks niet gegarandeerd is, zelfs als je alle bovenstaande stappen volgt. Google bepaalt uiteindelijk welke sitelinks worden weergegeven op basis van zijn algoritme en gebruikersgedrag. Blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen van Google om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal presteert in de zoekresultaten.

Met Yoast SEO en de juiste optimalisatiestrategie kun je jouw kansen vergroten om sitelinks te krijgen en zo een betere gebruikerservaring bieden aan jouw websitebezoekers.

Het tonen van sitelinks in de zoekresultaten wordt beïnvloed door verschillende factoren. Hoewel het exacte algoritme van Google niet bekend is, zijn er enkele belangrijke factoren die waarschijnlijk een rol spelen:

 1. Relevantie: Google probeert sitelinks weer te geven die relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker. Het is belangrijk dat de inhoud van jouw website aansluit bij de intentie van de zoekopdracht.
 2. Populariteit: Hoe populairder jouw website is, des te groter de kans op het tonen van sitelinks. Dit heeft te maken met het aantal links dat naar jouw website verwijst en hoe vaak jouw website wordt gedeeld op sociale media.
 3. Gebruikersgedrag: Google houdt rekening met het gedrag van gebruikers, zoals klikken en doorklikken op specifieke links binnen een website. Als bepaalde pagina’s vaak worden bezocht of als er veel interactie is met specifieke pagina’s, kan dit bijdragen aan het tonen van sitelinks.
 4. Interne linkstructuur: Een goed gestructureerde interne linkstructuur kan helpen om de hiërarchie en relevantie van pagina’s binnen jouw website duidelijk te maken aan Google. Dit kan bijdragen aan het tonen van sitelinks.
 5. Websitekwaliteit: Factoren zoals laadtijd, mobielvriendelijkheid en algemene gebruikerservaring kunnen allemaal invloed hebben op het tonen van sitelinks. Een snelle en gebruiksvriendelijke website heeft meer kans om sitelinks te krijgen.

Het is belangrijk om op te merken dat het hebben van sitelinks niet gegarandeerd is, zelfs als je voldoet aan deze factoren. Google bepaalt uiteindelijk welke sitelinks worden weergegeven op basis van zijn algoritme en gebruikersgedrag. Het is echter de moeite waard om deze factoren te optimaliseren om de kans op het tonen van sitelinks te vergroten.

De interne linkstructuur speelt een belangrijke rol bij het verkrijgen van sitelinks in de zoekresultaten. Sitelinks zijn de handige links die onder de hoofdlink van een website worden weergegeven en gebruikers direct naar relevante pagina’s binnen de website leiden.

Een goed geoptimaliseerde interne linkstructuur zorgt ervoor dat Google de structuur en hiërarchie van jouw website beter begrijpt. Hierdoor kan het algoritme bepalen welke pagina’s relevant zijn en welke sitelinks moeten worden weergegeven.

Hier zijn een paar manieren waarop de interne linkstructuur kan bijdragen aan het verkrijgen van sitelinks:

 1. Navigatie: Een duidelijke en logische navigatiebalk op je website met relevante interne links maakt het voor zowel gebruikers als zoekmachines gemakkelijker om door je site te navigeren. Dit helpt Google bij het begrijpen van de structuur en inhoud van jouw website.
 2. Hiërarchie: Een goed gestructureerde hiërarchie is belangrijk voor zowel gebruikers als zoekmachines. Zorg ervoor dat belangrijke pagina’s binnen je website hoger in de hiërarchie staan en gemakkelijk toegankelijk zijn via interne links. Dit vergroot de kans dat deze pagina’s als sitelinks worden weergegeven.
 3. Anchor-tekst: Het gebruik van relevante anchor-tekst in je interne links is essentieel. Het helpt niet alleen gebruikers om te begrijpen waar ze naartoe gaan wanneer ze op een link klikken, maar ook zoekmachines om te begrijpen waar de gelinkte pagina over gaat. Dit kan de relevantie en waarde van de pagina vergroten, wat kan bijdragen aan het verkrijgen van sitelinks.
 4. Contextuele links: Het plaatsen van interne links binnen de context van je content is belangrijk. Verwijs naar relevante pagina’s wanneer het logisch en nuttig is voor gebruikers. Dit helpt Google om de relatie tussen verschillende pagina’s binnen je website te begrijpen en kan bijdragen aan het verkrijgen van sitelinks.

Het is echter belangrijk op te merken dat het hebben van een geoptimaliseerde interne linkstructuur geen garantie is voor het verkrijgen van sitelinks. Google bepaalt uiteindelijk welke sitelinks worden weergegeven op basis van verschillende factoren, waaronder relevantie, populariteit en gebruikerservaring.

Door echter aandacht te besteden aan je interne linkstructuur en deze te optimaliseren volgens best practices, vergroot je de kans dat Google jouw website als waardevol beschouwt en sitelinks toont in de zoekresultaten.

Ja, met Yoast SEO kun je specifieke pagina’s selecteren als sitelinks. Dit wordt gedaan via de functie “Breadcrumbs” in Yoast SEO.

Om specifieke pagina’s te selecteren als sitelinks, moet je ervoor zorgen dat je de breadcrumb-functionaliteit hebt ingeschakeld in Yoast SEO. Breadcrumbs zijn een vorm van navigatie die aangeeft waar een bepaalde pagina zich bevindt in de hiërarchie van je website.

Zodra je breadcrumbs hebt ingeschakeld, kun je de structuur en volgorde van de broodkruimels aanpassen. Dit kun je doen door naar het bewerkingsgedeelte van elke individuele pagina te gaan en de juiste broodkruimels toe te voegen of te verwijderen.

Het is belangrijk om te weten dat hoewel je specifieke pagina’s kunt selecteren als sitelinks met behulp van Yoast SEO, Google uiteindelijk bepaalt welke sitelinks worden weergegeven op basis van zijn algoritme en gebruikersgedrag. Het is dus mogelijk dat niet alle door jou geselecteerde pagina’s als sitelinks worden getoond.

Het optimaliseren van je interne linkstructuur, het gebruik van relevante zoekwoorden en het bieden van een goede gebruikerservaring kunnen allemaal bijdragen aan het vergroten van de kans dat Google jouw geselecteerde pagina’s als sitelinks weergeeft in de zoekresultaten.

Het instellen en optimaliseren van breadcrumbs voor sitelinks in Yoast SEO is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Installeer en activeer de Yoast SEO-plugin: Als je de plugin nog niet hebt geïnstalleerd, ga dan naar het dashboard van je WordPress-website, zoek naar “Yoast SEO” in de pluginbibliotheek en installeer en activeer de plugin.
 2. Ga naar de Yoast SEO-instellingen: Nadat je de plugin hebt geactiveerd, ga je naar het dashboard van je WordPress-website en klik je op “SEO” in het linkermenu. Vervolgens klik je op “Zoekweergave”.
 3. Schakel breadcrumbs in: Op de pagina “Zoekweergave” vind je verschillende tabbladen met instellingen. Klik op het tabblad “Breadcrumbs”. Schakel hier de optie “Breadcrumbs inschakelen” in.
 4. Pas het uiterlijk van breadcrumbs aan: Je kunt nu verschillende opties aanpassen om het uiterlijk van breadcrumbs te wijzigen, zoals scheidingstekens tussen kruimels, voorvoegsels en achtervoegsels. Experimenteer met deze instellingen om te bepalen wat het beste bij jouw website past.
 5. Test en valideer breadcrumbs: Nadat je de instellingen hebt aangepast, is het belangrijk om te testen of jouw breadcrumbs correct worden weergegeven op jouw website. Navigeer door verschillende pagina’s en controleer of de breadcrumbs consistent en logisch zijn.
 6. Optimaliseer breadcrumb-structuur: Om ervoor te zorgen dat Google jouw breadcrumbs goed begrijpt, is het belangrijk om de juiste breadcrumb-structuur te gebruiken. Zorg ervoor dat elke pagina een duidelijke hiërarchie heeft en dat de breadcrumbs deze structuur weerspiegelen.
 7. Test in Google Search Console: Om te controleren of Google jouw breadcrumbs correct interpreteert, kun je de URL van een pagina met breadcrumbs indienen in Google Search Console. Ga naar “URL-inspectie” en voer de URL in. Als alles correct is ingesteld, zou Google jouw breadcrumbs moeten detecteren en weergeven.

Door deze stappen te volgen, kun je breadcrumbs instellen en optimaliseren voor sitelinks in Yoast SEO. Breadcrumbs helpen niet alleen bij het verbeteren van sitelinks, maar dragen ook bij aan een betere gebruikerservaring en navigatie op jouw website.

Ja, de laadtijd van je website kan invloed hebben op het tonen van sitelinks in de zoekresultaten. Google hecht veel waarde aan een goede gebruikerservaring en een snelle laadtijd is een belangrijk onderdeel hiervan.

Als je website traag laadt, kan dit een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring. Gebruikers zullen eerder geneigd zijn om de website te verlaten als deze langzaam reageert, wat resulteert in een hoger bouncepercentage. Google interpreteert dit als een teken dat de website mogelijk niet relevant of gebruiksvriendelijk is voor gebruikers.

Om ervoor te zorgen dat je website snel laadt en een goede gebruikerservaring biedt, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen:

 1. Optimaliseer afbeeldingen: Zorg ervoor dat afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor het web, zodat ze snel laden zonder verlies van kwaliteit.
 2. Verminder serverresponstijd: Een trage server kan leiden tot vertragingen bij het laden van pagina’s. Kies voor betrouwbare hosting met snelle servers om dit probleem te voorkomen.
 3. Minimaliseer CSS- en JavaScript-bestanden: Verwijder onnodige code en combineer CSS- en JavaScript-bestanden om de laadtijd te verkorten.
 4. Caching implementeren: Maak gebruik van cachingtechnieken om statische inhoud op te slaan en zo de laadtijd van pagina’s te versnellen.
 5. Gebruik een Content Delivery Network (CDN): Een CDN kan helpen bij het versnellen van de levering van inhoud door servers over de hele wereld te verspreiden, waardoor de afstand tussen de gebruiker en de server wordt verkleind.

Door ervoor te zorgen dat je website snel laadt, verhoog je niet alleen de kans op het tonen van sitelinks, maar verbeter je ook de algehele gebruikerservaring. Dit kan leiden tot meer tevreden bezoekers, hogere betrokkenheid en uiteindelijk een betere positie in de zoekresultaten.

Ja, mobielvriendelijkheid en responsive design zijn zeker belangrijke factoren bij het verkrijgen van sitelinks met behulp van Yoast SEO. Google hecht steeds meer waarde aan de gebruikerservaring op mobiele apparaten, aangezien het grootste deel van het internetverkeer tegenwoordig afkomstig is van smartphones en tablets.

Als jouw website niet goed geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, kan dit een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring. Google kan dan besluiten om geen sitelinks weer te geven, omdat de website mogelijk niet goed toegankelijk is voor mobiele gebruikers.

Een responsive design zorgt ervoor dat jouw website zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, waardoor deze op elk apparaat optimaal wordt weergegeven. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar ook de kans op het tonen van sitelinks in de zoekresultaten.

Yoast SEO biedt hulpmiddelen en richtlijnen om jouw website mobielvriendelijk te maken. Het bevat functies zoals mobiele voorbeeldweergaven en optimalisatieaanbevelingen om ervoor te zorgen dat jouw website goed presteert op mobiele apparaten. Door ervoor te zorgen dat je website responsief is en een goede mobiele gebruikerservaring biedt, vergroot je de kans om sitelinks te verkrijgen met behulp van Yoast SEO.

Kortom, mobielvriendelijkheid en responsive design zijn cruciaal bij het streven naar sitelinks met Yoast SEO. Door deze aspecten te optimaliseren, verbeter je niet alleen je kansen op sitelinks, maar ook de algehele prestaties en zichtbaarheid van jouw website in de zoekresultaten.

Helaas is er geen garantie dat het gebruik van Yoast SEO automatisch sitelinks voor je website zal opleveren. Het algoritme van Google bepaalt welke sitelinks worden weergegeven op basis van verschillende factoren, waaronder de relevantie, populariteit en gebruikerservaring van je website.

Yoast SEO biedt echter wel tools en functies die je kunnen helpen om de kans op het tonen van sitelinks te vergroten. Door je interne linkstructuur te optimaliseren, breadcrumbs toe te passen, pagina’s te optimaliseren en een goede gebruikerservaring te bieden, kun je de relevantie en gebruiksvriendelijkheid van je website verbeteren. Dit kan indirect bijdragen aan een hogere kans op het tonen van sitelinks in de zoekresultaten.

Het is belangrijk om te onthouden dat Google autonoom beslist welke sitelinks worden weergegeven en dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Blijf daarom werken aan het verbeteren van de algehele kwaliteit en relevantie van je website, naast het gebruik van Yoast SEO, om de beste resultaten te behalen in de zoekresultaten.

Related Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

© Copyright spa-spirit.be