Verbeter je meertalige website met WPML en Yoast SEO

WPML en Yoast SEO: Een krachtige combinatie voor meertalige websites

Het creëren van een meertalige website kan een uitdagende taak zijn, vooral als het gaat om het optimaliseren van de inhoud voor zoekmachines. Gelukkig bieden WPML (WordPress Multilingual Plugin) en Yoast SEO (Yoast Search Engine Optimization) samen een krachtige oplossing voor het beheren van meertalige websites en het verbeteren van de SEO-prestaties.

WPML is een populaire plugin die speciaal is ontworpen om meertalige functionaliteit aan WordPress-websites toe te voegen. Met WPML kunnen website-eigenaren eenvoudig vertalingen maken en beheren voor al hun pagina’s, berichten, menu’s en andere elementen. Het stelt gebruikers ook in staat om verschillende taalversies van hun website te maken, elk met hun eigen URL-structuur.

Yoast SEO daarentegen is een toonaangevende SEO-plugin die helpt bij het optimaliseren van de inhoud voor zoekmachines. Het biedt talloze functies, zoals het optimaliseren van metabeschrijvingen, titeltags, XML-sitemaps en nog veel meer. Yoast SEO geeft ook suggesties voor het verbeteren van de leesbaarheid en trefwoordoptimalisatie van de inhoud.

Wanneer WPML en Yoast SEO worden gecombineerd, ontstaat er een krachtig duo dat zowel meertaligheid als zoekmachineoptimalisatie naadloos integreert. Hier zijn enkele voordelen van deze combinatie:

 1. Geoptimaliseerde URL-structuur: Met WPML kunnen gebruikers verschillende taalversies van hun website maken met behulp van subdomeinen, submappen of een apart domein voor elke taal. Yoast SEO kan vervolgens worden gebruikt om de URL-structuur van elke taalversie te optimaliseren, inclusief het toevoegen van relevante trefwoorden.
 2. Unieke metadata voor elke taal: Met WPML kunnen gebruikers unieke metabeschrijvingen en titeltags maken voor elke vertaalde pagina. Yoast SEO biedt gedetailleerde richtlijnen en analyseert de inhoud om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de beste SEO-praktijken.
 3. XML-sitemaps per taal: WPML genereert automatisch XML-sitemaps voor elke taalversie van de website. Yoast SEO kan deze sitemaps verder optimaliseren door ze in te dienen bij zoekmachines en belangrijke metadata toe te voegen.
 4. Trefwoordoptimalisatie: Yoast SEO biedt uitgebreide tools voor trefwoordoptimalisatie, zoals het analyseren van trefwoorddichtheid, interne linksuggesties en het beoordelen van de leesbaarheid van de inhoud. Deze functies kunnen worden toegepast op alle vertaalde pagina’s met behulp van WPML.

Door WPML en Yoast SEO samen te gebruiken, kunnen website-eigenaren profiteren van een geoptimaliseerde meertalige website die goed scoort in zoekmachines. Het stelt hen in staat om hun inhoud gemakkelijk te vertalen, terwijl ze tegelijkertijd gebruikmaken van geavanceerde SEO-functies om hun zichtbaarheid en rangschikking te verbeteren.

Als je een meertalige website hebt of van plan bent er een te maken, overweeg dan zeker om WPML en Yoast SEO te combineren. Met deze krachtige tools kun je jouw website optimaliseren voor zoekmachines en tegelijkertijd een naadloze meertalige ervaring bieden aan jouw gebruikers.

 

9 Veelgestelde vragen over WPML SEO Yoast: Alles wat u moet weten

 1. Wat is WPML en hoe werkt het?
 2. Hoe kan ik WPML installeren en configureren op mijn WordPress-website?
 3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van WPML voor een meertalige website?
 4. Kan ik met WPML automatisch vertalingen genereren of moet ik ze handmatig invoeren?
 5. Hoe integreer ik Yoast SEO met WPML op mijn website?
 6. Welke specifieke functies biedt Yoast SEO voor meertalige websites die gebruikmaken van WPML?
 7. Kan Yoast SEO mij helpen bij het optimaliseren van de metadata (titels, metabeschrijvingen) voor elke taalversie van mijn website?
 8. Biedt Yoast SEO ook hulpmiddelen voor trefwoordoptimalisatie in verschillende talen?
 9. Zijn er specifieke richtlijnen of best practices die ik moet volgen bij het gebruik van zowel WPML als Yoast SEO?

Wat is WPML en hoe werkt het?

WPML, wat staat voor WordPress Multilingual Plugin, is een populaire en krachtige plugin die speciaal is ontwikkeld om meertalige functionaliteit aan WordPress-websites toe te voegen. Met WPML kunnen website-eigenaren eenvoudig meerdere talen beheren en vertalingen maken voor al hun pagina’s, berichten, aangepaste inhoudstypen, menu’s en andere elementen van hun website.

Het installeren en activeren van WPML is eenvoudig. Nadat je de plugin hebt gekocht en gedownload van de officiële WPML-website, kun je deze uploaden naar jouw WordPress-dashboard en activeren. Zodra WPML actief is, kun je beginnen met het configureren van de talen voor jouw website.

WPML ondersteunt een breed scala aan talen, waaronder de meest populaire zoals Engels, Spaans, Frans, Duits, Chinees en nog veel meer. Je kunt zoveel talen toevoegen als je wilt en ze zelfs koppelen aan specifieke domeinen of subdomeinen.

Het vertaalproces met WPML is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Voor elke pagina of bericht kun je eenvoudig schakelen tussen de verschillende taalversies in jouw WordPress-editor. Je kunt handmatig vertalingen maken of ervoor kiezen om gebruik te maken van professionele vertaaldiensten die zijn geïntegreerd met WPML.

WPML biedt ook handige functies om het beheer van meertalige inhoud te vergemakkelijken. Je kunt bijvoorbeeld taalspecifieke menu’s maken die automatisch worden weergegeven op de juiste taalversie van jouw website. Bovendien maakt WPML het mogelijk om taalkeuzeschakelaars toe te voegen, zodat gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende taalversies.

Een ander belangrijk aspect van WPML is dat het compatibel is met veel populaire WordPress-thema’s en plugins. Hierdoor kun je jouw website aanpassen en uitbreiden met behulp van de tools die je al kent en vertrouwt.

Kortom, WPML is een krachtige plugin die het beheren en vertalen van meertalige inhoud op WordPress-websites vereenvoudigt. Het biedt flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en integratie met andere WordPress-tools. Met WPML kun je jouw website gemakkelijk meertalig maken en jouw doelgroep in verschillende talen bereiken.

Hoe kan ik WPML installeren en configureren op mijn WordPress-website?

Het installeren en configureren van WPML op je WordPress-website is vrij eenvoudig. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

Stap 1: Plugin installeren

Ga naar je WordPress-dashboard.

Klik op ‘Plugins’ in het linkermenu en selecteer ‘Nieuwe plugin’.

Zoek naar “WPML” in de zoekbalk.

Klik op ‘Nu installeren’ bij de WPML-plugin.

Activeer de plugin zodra de installatie is voltooid.

Stap 2: Licentiesleutel invoeren

Na activatie wordt je gevraagd om een licentiesleutel in te voeren. Je kunt deze sleutel verkrijgen door een account aan te maken op wpml.org en een licentie aan te schaffen.

Kopieer en plak je licentiesleutel in het daarvoor bestemde veld en klik op ‘Activeer’.

Stap 3: Basisconfiguratie

Na activatie word je doorgestuurd naar de WPML-configuratiewizard.

Selecteer je standaardtaal en klik op ‘Volgende’.

Selecteer vervolgens de talen die je wilt toevoegen aan je website en klik op ‘Volgende’.

Kies of je meertalige URL’s wilt gebruiken via subdomeinen, submappen of een apart domein voor elke taalversie.

Configureer indien nodig extra instellingen, zoals valuta’s, datumnotaties, etc., en klik op ‘Volgende’.

Stap 4: Taalvertalingen toevoegen

Nadat de basisconfiguratie is voltooid, kun je beginnen met het toevoegen van taalvertalingen aan je website.

Ga naar ‘Talen’ in het WPML-menu en klik op ‘Taal toevoegen’.

Selecteer de taal die je wilt toevoegen en klik op ‘Opslaan’.

Stap 5: Vertaal je inhoud

Ga naar ‘Pagina’s’ of ‘Berichten’ in het WordPress-dashboard en selecteer de pagina of het bericht dat je wilt vertalen.

Je ziet nu een sectie genaamd “Taal” waarin je de vertaling kunt toevoegen.

Klik op ‘Bewerken’ naast de gewenste taal en voeg de vertaling toe in het daarvoor bestemde veld.

Klik op ‘Bijwerken’ om de vertaling op te slaan.

Herhaal deze stappen voor alle pagina’s en berichten die je wilt vertalen.

Dit zijn de basisstappen om WPML te installeren en configureren op je WordPress-website. WPML biedt echter veel meer geavanceerde functies, zoals het vertalen van thema’s, menu’s, widgets, enzovoort. Raadpleeg de documentatie van WPML voor gedetailleerde instructies over deze functies en hoe je ze kunt gebruiken om jouw meertalige website verder aan te passen aan jouw behoeften.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van WPML voor een meertalige website?

Het gebruik van WPML (WordPress Multilingual Plugin) voor een meertalige website biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Eenvoudige implementatie: WPML is speciaal ontworpen om meertaligheid aan WordPress-websites toe te voegen. Het is een gebruiksvriendelijke plugin die gemakkelijk te installeren en configureren is, zelfs voor gebruikers zonder technische kennis.
 2. Volledige controle over vertalingen: Met WPML kun je vertalingen maken en beheren voor alle inhoud op jouw website, inclusief pagina’s, berichten, aangepaste posttypes, menu’s en widgets. Je hebt volledige controle over de vertaalde inhoud en kunt deze eenvoudig bijwerken wanneer dat nodig is.
 3. Flexibele taalconfiguratie: WPML stelt je in staat om verschillende talen toe te voegen aan jouw website en elke taalversie aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Je kunt taalselectiemenu’s toevoegen, vlaggen of tekstlinks gebruiken om bezoekers in staat te stellen tussen talen te schakelen.
 4. SEO-vriendelijkheid: WPML genereert SEO-vriendelijke URL-structuren voor elke taalversie van jouw website. Dit helpt zoekmachines om de inhoud beter te indexeren en kan bijdragen aan hogere rangschikkingen in zoekresultaten.
 5. Compatibiliteit met andere plugins: WPML werkt goed samen met andere populaire WordPress-plugins, waaronder SEO-plugins zoals Yoast SEO, WooCommerce voor e-commercefunctionaliteit en Contact Form 7 voor formulieren. Hierdoor kun je jouw meertalige website uitbreiden met extra functionaliteit.
 6. Professionele vertalingsopties: WPML biedt integraties met professionele vertaaldiensten, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot betrouwbare vertalers om jouw inhoud te laten vertalen. Dit kan handig zijn als je zelf niet over de nodige taalvaardigheden beschikt of als je een snelle en nauwkeurige vertaling nodig hebt.
 7. Ondersteuning en documentatie: WPML heeft een actieve gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die ondersteuning bieden via forums en documentatie. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het gebruik van de plugin, kun je rekenen op de beschikbaarheid van bronnen en assistentie.

Kortom, WPML is een krachtige tool voor het beheren van meertalige websites in WordPress. Het biedt eenvoudige implementatie, volledige controle over vertalingen, SEO-vriendelijkheid en compatibiliteit met andere plugins. Met WPML kun je jouw website gemakkelijk meertalig maken en een naadloze ervaring bieden aan jouw internationale gebruikers.

Kan ik met WPML automatisch vertalingen genereren of moet ik ze handmatig invoeren?

Met WPML kun je ervoor kiezen om vertalingen automatisch te genereren of om ze handmatig in te voeren, afhankelijk van jouw voorkeur en behoeften.

Automatische vertalingsopties:

WPML biedt integratie met verschillende automatische vertaaldiensten, zoals Google Translate, DeepL en Microsoft Azure. Met deze integraties kun je de vertalingen van jouw website automatisch genereren met behulp van machinevertalingen. Dit kan handig zijn als je snel een basisvertaling wilt hebben, maar houd er rekening mee dat machinevertalingen niet altijd perfect zijn en mogelijk revisie vereisen om de kwaliteit te verbeteren.

Handmatige vertalingsopties:

Als je de voorkeur geeft aan meer controle over de vertalingen en een hogere kwaliteit wilt bereiken, kun je ervoor kiezen om de vertalingen handmatig in te voeren. WPML biedt een intuïtieve interface waarmee je eenvoudig alle tekstinhoud kunt vertalen, inclusief pagina’s, berichten, menu’s, widgets en meer. Je kunt ook professionele vertalers inhuren of jouw eigen team gebruiken om de inhoud nauwkeurig te vertalen.

Het is belangrijk op te merken dat WPML geen automatische perfecte vertalingen garandeert. Het biedt echter wel flexibiliteit in termen van hoe je jouw website wilt laten vertalen. Je kunt ervoor kiezen om een combinatie van automatische en handmatige methoden toe te passen, afhankelijk van de complexiteit en het belang van de inhoud.

Door gebruik te maken van WPML’s mogelijkheden voor automatische of handmatige vertalingen, kun je jouw meertalige website efficiënt beheren en de inhoud aanpassen aan verschillende taalversies.

Hoe integreer ik Yoast SEO met WPML op mijn website?

Het integreren van Yoast SEO met WPML op je website is vrij eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen:

 1. Installeer en activeer zowel de WPML- als de Yoast SEO-plugin op je WordPress-website. Zorg ervoor dat beide plugins up-to-date zijn.
 2. Ga naar de instellingen van Yoast SEO door in het WordPress-dashboard naar “SEO” te gaan en vervolgens op “Algemeen” te klikken.
 3. Klik op het tabblad “Webmaster Tools” en voeg eventuele verificatiecodes toe die nodig zijn voor zoekmachines zoals Google of Bing.
 4. Ga nu naar de WPML-instellingen door in het WordPress-dashboard naar “WPML” te gaan en vervolgens op “Talen” te klikken.
 5. Zorg ervoor dat je de juiste talen hebt ingesteld voor je meertalige website. Je kunt talen toevoegen, verwijderen of bewerken indien nodig.
 6. Scroll naar beneden naar het gedeelte ‘SEO-opties voor meertalige inhoud’ en zorg ervoor dat de optie ‘Aangepaste paginatitels’ is ingeschakeld.
 7. Klik vervolgens op ‘Opslaan’ om de wijzigingen toe te passen.
 8. Ga nu naar een pagina of bericht in je WordPress-dashboard waarvoor je de SEO-instellingen wilt bewerken.
 9. Onderaan de bewerkingspagina zie je een sectie met de titel ‘Yoast SEO’. Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’.
 10. Hier kun je aangepaste metadata instellen voor de pagina, zoals de metabeschrijving en de titeltag. Zorg ervoor dat je dit doet voor elke taalversie van de pagina.
 11. Klik op ‘Bijwerken’ om de wijzigingen op te slaan.
 12. Herhaal deze stappen voor alle andere pagina’s of berichten waarvoor je de SEO-instellingen wilt bewerken.

Door deze stappen te volgen, integreer je Yoast SEO met WPML op je website en kun je de SEO-instellingen optimaliseren voor elke taalversie van je inhoud. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of alle vertaalde pagina’s correct zijn geoptimaliseerd en pas indien nodig aan om een goede zichtbaarheid in zoekmachines te garanderen.

Welke specifieke functies biedt Yoast SEO voor meertalige websites die gebruikmaken van WPML?

Yoast SEO biedt verschillende specifieke functies die zeer nuttig zijn voor meertalige websites die gebruikmaken van WPML. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 1. Unieke metabeschrijvingen en titeltags per taal: Met Yoast SEO kun je unieke metabeschrijvingen en titeltags maken voor elke taalversie van je website. Dit stelt zoekmachines in staat om de juiste beschrijvingen en titels weer te geven in de zoekresultaten, wat de klikbaarheid en relevantie van je website vergroot.
 2. XML-sitemaps per taal: WPML genereert automatisch XML-sitemaps voor elke taalversie van je website. Yoast SEO kan deze sitemaps verder optimaliseren door ze in te dienen bij zoekmachines en belangrijke metadata toe te voegen, zoals prioriteitsinstellingen en frequentie van wijzigingen.
 3. Trefwoordoptimalisatie voor elke taal: Yoast SEO biedt uitgebreide tools voor trefwoordoptimalisatie, zoals het analyseren van trefwoorddichtheid, interne linksuggesties en het beoordelen van de leesbaarheid van de inhoud. Deze functies kunnen worden toegepast op alle vertaalde pagina’s met behulp van WPML, waardoor je de mogelijkheid hebt om elke taalversie afzonderlijk te optimaliseren.
 4. Canonical URL-ondersteuning: WPML voegt automatisch canonical tags toe aan elke pagina om dubbele inhoud te voorkomen. Yoast SEO werkt samen met WPML om ervoor te zorgen dat de juiste canonical URL’s worden weergegeven voor elke taalversie van je website, wat helpt bij de indexering en rangschikking in zoekmachines.
 5. Ondersteuning voor hreflang-tags: Hreflang-tags zijn belangrijk voor meertalige websites omdat ze zoekmachines helpen begrijpen welke taalversie van een pagina relevant is voor gebruikers in verschillende landen. Yoast SEO werkt samen met WPML om automatisch hreflang-tags toe te voegen aan je pagina’s, waardoor de juiste taalversies worden gekoppeld aan de juiste doelgroep.

Deze specifieke functies van Yoast SEO in combinatie met WPML stellen je in staat om je meertalige website te optimaliseren voor zoekmachines en tegelijkertijd een consistente en relevante ervaring te bieden aan je gebruikers, ongeacht de taal die ze spreken. Het gebruik van beide plugins samen zorgt voor een naadloze integratie en verbetert de SEO-prestaties van je meertalige website aanzienlijk.

Kan Yoast SEO mij helpen bij het optimaliseren van de metadata (titels, metabeschrijvingen) voor elke taalversie van mijn website?

Ja, Yoast SEO kan je zeker helpen bij het optimaliseren van de metadata, zoals titels en metabeschrijvingen, voor elke taalversie van je website. Wanneer je de Yoast SEO-plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kun je per pagina of bericht individuele metadata instellen.

Met WPML geïntegreerd in Yoast SEO, kun je specifieke metadata toevoegen voor elke taalversie van je pagina’s. Dit betekent dat je unieke titels en metabeschrijvingen kunt maken die zijn afgestemd op de specifieke taal en inhoud van elke pagina.

Om dit te doen, ga je naar de bewerkingspagina van een specifieke pagina of bericht in jouw WordPress-dashboard. Scroll naar beneden totdat je het Yoast SEO-gedeelte ziet. Daar kun je de titel en metabeschrijving bewerken die worden weergegeven in zoekresultaten voor die specifieke pagina.

Door gebruik te maken van WPML samen met Yoast SEO, kun je ervoor zorgen dat jouw metadata optimaal is afgestemd op elke taalversie van jouw website. Dit helpt zoekmachines om jouw inhoud beter te begrijpen en gebruikers aan te trekken die op zoek zijn naar informatie in een specifieke taal.

Het is belangrijk om relevante trefwoorden op te nemen in jouw metadata om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Yoast SEO biedt ook handige richtlijnen en analyseert de inhoud om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de beste SEO-praktijken.

Kortom, met behulp van Yoast SEO in combinatie met WPML kun je gemakkelijk metadata optimaliseren voor elke taalversie van jouw website, waardoor je jouw zoekmachineoptimalisatie kunt verbeteren en jouw website beter vindbaar kunt maken voor een internationaal publiek.

Biedt Yoast SEO ook hulpmiddelen voor trefwoordoptimalisatie in verschillende talen?

Ja, Yoast SEO biedt inderdaad hulpmiddelen voor trefwoordoptimalisatie in verschillende talen. Met de plugin kun je de inhoud van je website optimaliseren voor specifieke trefwoorden, ongeacht de taal waarin je schrijft.

Yoast SEO ondersteunt meerdere talen en biedt dezelfde functionaliteit voor trefwoordoptimalisatie, ongeacht de taal van je website. Je kunt trefwoorden toevoegen en optimaliseren voor elke pagina of bericht, ongeacht of het in het Engels, Nederlands, Frans of een andere taal is.

De plugin analyseert de inhoud van je pagina’s en geeft suggesties om de trefwoorddichtheid te verbeteren, relevante interne links toe te voegen en de leesbaarheid te optimaliseren. Het controleert ook of je trefwoorden op strategische plaatsen zijn geplaatst, zoals in titels, metabeschrijvingen en koppen.

Bovendien kun je met Yoast SEO instellingen maken voor elk specifiek taalgebied. Dit betekent dat je aparte metabeschrijvingen en titeltags kunt instellen voor elke taalversie van je website. Dit helpt zoekmachines om de juiste inhoud weer te geven aan gebruikers die zoeken in een specifieke taal.

Met Yoast SEO kun je dus effectief werken aan trefwoordoptimalisatie in meerdere talen. Het stelt je in staat om elke versie van je website te optimaliseren en ervoor te zorgen dat jouw content goed scoort in zoekmachines, ongeacht de taal waarin je communiceert.

Zijn er specifieke richtlijnen of best practices die ik moet volgen bij het gebruik van zowel WPML als Yoast SEO?

Ja, er zijn enkele richtlijnen en best practices die je kunt volgen bij het gebruik van zowel WPML als Yoast SEO om het beste uit beide plugins te halen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versies van zowel WPML als Yoast SEO gebruikt. Regelmatige updates zorgen ervoor dat je profiteert van de nieuwste functies en bugfixes.
 2. Configureer de taalinstellingen in WPML correct. Controleer of alle talen die je wilt gebruiken correct zijn ingesteld en dat de juiste taalcodes worden gebruikt.
 3. Maak gebruik van de unieke metabeschrijvingen en titeltags per taal in Yoast SEO. Dit helpt zoekmachines om relevante inhoud weer te geven voor elk taalgebied.
 4. Optimaliseer elke taalversie van je website afzonderlijk met behulp van de analyse- en optimalisatiefuncties van Yoast SEO. Pas trefwoorden, interne links, leesbaarheid en andere aspecten aan om ervoor te zorgen dat elke vertaalde pagina goed presteert in zoekresultaten.
 5. Maak gebruik van XML-sitemaps voor elke taalversie die is gegenereerd door WPML. Zorg ervoor dat deze sitemaps correct zijn ingesteld in Yoast SEO en dien ze in bij zoekmachines om ervoor te zorgen dat al je pagina’s worden geïndexeerd.
 6. Houd rekening met internationale SEO-praktijken bij het maken van vertaalde inhoud. Gebruik relevante trefwoorden voor elk taalgebied en pas indien nodig lokale zoekgewoonten en culturele nuances aan.
 7. Test regelmatig de prestaties van je website in verschillende talen. Controleer of alle vertaalde pagina’s correct worden weergegeven en dat er geen technische problemen zijn die de SEO-prestaties kunnen beïnvloeden.
 8. Raadpleeg de documentatie en handleidingen van zowel WPML als Yoast SEO voor gedetailleerde instructies en tips over het gebruik van specifieke functies.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je optimaal profiteert van zowel WPML als Yoast SEO en een goed geoptimaliseerde meertalige website creëert die hoog scoort in zoekmachines.

Related Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

© Copyright spa-spirit.be